fredag 9 november 2012

Galoppöppnorna gjorde att motorn kom igång

Då jag och Aladdin inte har tränat för Helen P. på två veckor var jag väldigt sugen igår när det äntligen var dags igen. Mörkt, regnigt och dystert var vädret när vi red ner, men inget kunde döva min motivation.

Aladdin kändes ganska pigg men ändå lite loj så fort jag krävde något av honom. Jag fick arbeta ganska mycket för att få fram honom för mina skänklar och det var först i galopparbetet när vi red öppnor och slutor som jag kände att han svarade på framåt. Efter ett antal försök med galoppöppnorna lyckades jag till slut få honom att bibehålla galoppen och stanna kvar på linjen. När väl det fungerade så kände jag hur bakbenen mer och mer kröp inunder honom och började arbeta. Slutorna gick förvånansvärt bra och jag hade en bra känsla i galoppen efter det arbetet.

Efter lite travjobb och rakriktning i galoppen på medellinjen, avslutade vi med att göra bakdelsvändningar. Jag fick gå på Aladdin som tusan i skritten för att han inte skulle lägga av och säcka ihop. När han väl var framme för skänkeln gjorde han mycket fina bakdelsvändningar och han fick massor av beröm av mig.

Överlag gick det bra idag, även om vi är lite osams ibland. Han blir lite sur när jag exempelvis kräver att han ska skritta på tygel och med ordentligt övertramp. Då ska han grina lite genom att bita i bettet och försöka dra det till sig istället för att tugga på det och falla till ro i rätt form. När vi väl har kommit förbi denna konflikt och han har bestämt sig för att ge sig och lyssna på mig då flyter det på bra. Det gäller bara att jag tar tag i denna konflikt i början av passet och inte i slutet.
Jag och Aladdin i Vinslöv. Fotograf: Hanna Nathell

Inga kommentarer: