onsdag 11 april 2012

Nya pjucks!

Idag var det återbesök hos Kungsborgs smedja och både jag och E-L höll alla tummar och tår för att hovbölden var utläkt under gipsbandaget. Våra böner kanske hjälpte för när bandaget togs av så var det just utläkt och fint där under.


 Efter att hovslagaren gått igenom alla hovar samt verkat, putsat och fixat blev det dags för nya pjucks och varmskoning.

Varmskoning är något helt nytt för Aladdin och han tyckte att det var ganska så läskigt när det rök och pyste när skon passades ut på hoven. Fördelen med varmskoning är att resultatet blir så precist. Avtrycket som den glödgande skon lämnar under hoven visar exakt var skon behöver bankas till och justeras för att passa hoven perfekt.


Med fyra nya skor och nyputsade hovar blev resultatet både för hovarna och för blotta ögat fantastiskt. Vem kunde tro att det gömde sig sköldpaddsmarmorerade hovar under den bruna gamla ytan?
Imorgon blir det till att köra igång igen med ridningen på Aladdin. Vi mjukstartar med en skrittrunda i Galgbacken imorgon.

Snart är vi på gång igen!

Inga kommentarer: