fredag 20 april 2012

Och så var vi igång igen...

Dressyrträning igår och det var med förväntan i sinnet som jag och Aladdin red ner till ridhuset med M. och Zeidam. Aladdin har varit igång sen en vecka tillbaka och som tur var blev det ju inte någon längre konvalescens p.g.a av hovbölden. En veckas boxvila fick han dock genomlida. Detta innebar så klart att jag hade bestämt mig att rida ett kortare pass på träningen.

Aladdin var med på noterna ganska så snabbt och kändes avslappnad men lyhörd. Fjantet med att skygga och spänna sig i varje hörn som jag upplevde i måndags var som bortblåst som tur var. Vi började med att ställa igenom ordentligt i höger varv, dvs. rakt spår, rak hästkropp men ordentligt ställd hals och nacke åt höger. Svårt tyckte Aladdin som så gärna ville falla in i med framdelen också.

När ställningen började komma igenom fortsatte vi med öppna halva långsidan för att sedan gå över i förvänd sluta. Vi har inga problem med detta i höger varv och den förvända slutan känns riktigt stadig. I vänster varv där är det betydligt svårare med samma rörelse, vilket förmodligen hänger ihop med att vi har svårare för att göra sluta i höger varv. Detta får vi pula lite med hemma till nästa torsdag.

Efter lite pustande gick vi över till att arbeta i galopp och här fick jag lägga allt fokus på att få Aladdin rak då vi hamnade på dubbla spår i båda varven. Efter en del förvänd sluta var bogen bättre på plats och rakheten blev bättre. Ännu en sak som vi får ta med oss hem som läxa i veckan.

De andra fortsatte arbeta ytterligare i galoppen men jag nöjde mig där och lät Aladdin få långa tyglar och lite klappar på halsen. Nästa torsdag kan vi vara med och rida lite längre, men innan dess ser planeringen ut så här:

Idag: 1 tim promenad vid hand
Lördag: Tur i skogen med R.
Söndag: Dressyr i ridhuset
Måndag: Lugn tur i skogen med mig
Tisdag: Dressyr på banan
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyrträning

Måtte nu vädret bli bättre också!

Inga kommentarer: