måndag 19 juli 2010

Lastbar men inte helt körbar!

Äntligen sitter lastningen med Aladdin som en smäck. Han vet precis hur det ska gå till och går på direkt och sköter sig kanon. Körningen däremot är inte helt problemfri än så länge. Han svettas, trampar och tycker det är allmänt obehagligt.

Igår när vi skulle köra ner till klubben kom vi inte längre än halvvägs då han piafferade konstant och fnyste som en avelstjur. När vi stannade till för att få honom att coola ner stod han på helspänn och så fort vi rullade så började han igen. Idag gjorde vi ett nytt försök och körde en liten tur i området kring stallet. Då var han faktiskt mycket lugnare och stod också bättre. En del tramp var det men inte alls som igår som tur var. Så nu gäller det bara att få honom att förstå att det inte är något farligt att åka och att han faktiskt måste gilla läget och uppföra sig när han står därinne.

Planen är att han får vila från åkningen imorgon och sen på onsdag åker vi till grannstallet en km bort, lastar av, rider på deras bana och sen åker vi hem igen. Det får bli många korta turer den närmsta tiden med stopp och ridning innan vi åker hem, så han ser någon vits med att behöva åka transport, dessutom så får han miljöträning på köpet. Så är det någon i närheten som vill ha besök av oss så bara hör av er så kommer vi som ett skott ;)

Inga kommentarer: