söndag 5 oktober 2008

Roligt!

Jahapp, igår var det dags för dressyrdebuten för Aladdin. Bestämde mig på lördagmorgonen för att byta klass så ringde och bytte från LB:1 til LC:2 sen var det bara att plugga in det nya programmet på en timme, men det gick bra.
Var i stallet vid tolv och flätade och putsade på honom. Väl framme hjälptes vi alla åt att ta frma dressyrstaket och dylikt. Red sen fram. Han kändes lite seg men ändå helt ok. När det var två ryttare kvar innan vår tur så red jag in i ridhuset och då kändes han helfin, men lite stark och laddad.
Vår tur sen... red in på banan och då var pållen som en stålfjäder... gahhh vad läskigt med upphöjt domarbord och blommor... Hann ta två vändor förbi domarna innan de plingade och vi kunde sätta igång. Programmet i sig tyckte jag var ganska roligt att rida och trots att Aladdin var superspänd inte ville fokusera på det jag ville utan ville småkika på allt annat så klarade vi det rätt bra med tanke på att det var första gången Aladdin varit på en dressyrtävling. Efter ungefär halva programmet slappnade han av lite mer men blev inte helt loss och mjuk, vilket resulterade i en del missar, som ställningar i hörnen, lite sen galoppfattning och dylikt. Nöjd iaf med galoppen där han gick riktigt bra, inga avbrott eller dylikt. Resultatet var inte något att skryta med: 152 p och 54 % men vad fasen nu har vi något att gå på och träna på till nästa omgång som är i början av november =)
Lite bilder från framridningen:




3 kommentarer:

Josefin sa...

Roligt att du var nöjd, det är alltid svårt första gången på tävling =)Fina bilder!

Anonym sa...

Söt han är :)
Tack för kortet föresten..

ansj sa...

härligt! nu är dressyrdebuten avklarad, så nu är det bara att satsa vidare! =D Lb nästa gång!?