söndag 5 september 2010

Tävling i Sösdala

Efter sommarens lastträning var det idag dags att debutera på en tävlingsbana på annan ort. Valet föll på Sösdala som är en mycket trevlig tävlingsplats och som på beställning så fick vi strålande solsken hela dagen.

Aladdin tyckte det var oerhört spännande att komma till en ny plats och när vi lastade ut så blåste han upp sig och tittade nyfiket på den nya omgivningen. Lite spänd var han när vi red fram men överlag kändes han fin. När det var vår tur red vi först runt hela banan för att kolla in omgivningarna och lite läskigt var det enligt Aladdin så lite spänningar fick vi i de första momenten av programmet men sen lossnade det och det kändes bra. Resultatet blev 171 poäng och 61 %.

Innan det var dags för nästa start hade vi en paus på två timmar så jag och Mathilda lastade in Aladdin i släpet och sen fick han stå där ett tag. I början tyckte han det var hur tråkigt som helst men efter en stund så passade höet herrn och sen stod han i godan ro och tuggade.

Även vid framridningen till LB:1 så kändes han jättefin och nu försökte vi få till lite mer bakbensaktivitet i traven, jag sitter ju gärna och rider i undertempo i traven, något som jag måste förbättra för att komma upp i poängen. När vi så kom in på banan så var helt plötsligt allt farligt, vilket också gjorde att det blev en del missar. Resultatet blev 168 poäng och 58 %.

Allt som allt så är jag jättenöjd över dagen och Aladdin skötte sig verkligen bra. Det är första gången han är utanför hemmaklubben och tävlar och dessutom första gången han åker en lite längre sträcka i transporten. Nu är det bara till att träna vidare där hemma och se framåt mot nästa tävling som blir första omgången av KM den 22/9 .

1 kommentar:

Syrran sa...

Herregisses vilken häst! Ser inte ut som en ardenner korsning, helt sjukt vad fin han är! Smäcker till tusen.