måndag 21 december 2009

Magle!


Det är inte ofta man som skåneryttare kan njuta av att galoppera i snöklädda backar men igår var det just en sådan dag. Jag & Aladdin, Lisa & Domino och Elenore & Dullen bylsade på oss; underställ, broddar, halsdukar och ländtäcken sen begav vi oss ut mot Magle. Att komma ridande i skogen med 1 dm djup snö som knarrar, träd som bär vita ytterkläder och en total vindstilla omgivning är helt underbart. Hästarna var ystra och pigga och det märktes att de hade sett fram emot en lång tur i skogen efter en regnig och grå höst med mycket träning.

Rundan i Magle är perfekt när man är ute efter blandad ridning. Här finns långa partier perfekta att trava på och vindlande backar med alldeles lagom stigning - perfekta att släppa hästarna i och låta dem galoppera på för fullt. När vi kom ner til våtmarkerna möttes vi av en härlig syn. Säkert 100 olika sorters fåglar trängdes i den ena isfria dammen och minst 10 svanpar gled sakta runt i det iskalla vattnet. För att inte riskera en massflytt bland fåglarna fick vi snällt sakta ner till skritt och sakta rida förbi den imponerande synen.

Känslan när man har den långa galoppbacken framför sig och man sitter på en häst som bara väntar på att få sträcka ut i full galopp är obeskrivlig. När man väl sätter till skänkeln och hästen bara flyger iväg i full galopp gäller det att ställa sig i lätt sits, ta mantag och bara njuta av farten! Lite skakig i benen var både jag och Aladdin när vi väl var uppe i krönet, men oj vad härligt det är!

Efter två timmars ridning så var både hästar och ryttare ganska nöjda och kylan hade börjat ta sitt grepp om våra tår. Då är det skönt att komma in i till ett varmt stall och känna hur kylan lämnar en och man sakta sakta tinar upp utifrån och in.

Nu blir det lite jullov från ridningen fram tills annandagen, då blir det nog en härlig uteritt igen om snön får lov att ligga kvar.

Inga kommentarer: