fredag 1 oktober 2010

Klippt!

Brr vad kallt det börjar bli och det är nog bara till att inse att hösten är här och vintern närmar sig. Hela familjen har fått dra på sig vinterkläderna på morgnarna och imorse så fick jag rota i lådorna för att hitta barnens vantar, halskragar och vintermössor.

För att undvika framtida isbildning i en svettig hårrem så fick Aladdin sin årliga klippning igår. Han stod som ett ljus hela tiden och verkade njuta av att bli av med sin tjocka vinterkappa. Det kan verka vara lite motsägelsefullt att klippa hästarna när det börjar bli kallt ute, men det är så mycket lättare att sköta en klippt häst. De orkar prestera mera och torkar så mycket snabbare efter träning. Att man sen får täcka dem hela vintern spelar inte så stor roll då det allt som oftast ändå regnar och blåser. Ett annat plus är att de blir så fina också efter klippning. Aladdin hade en riktigt härligt brun färg under vinterpälsen, värre är det om man har en svart häst, de blir lätt lite grådaskiga när man klippt dem.

Imorgon är det äntligen dags för vår långritt ute på Hovdala. Jag, Pernilla och Linda sticker ut med förhoppningvis lagom pigga pållar och vi ser alla fram emot härliga galopper i en vacker miljö. Min underbara familj har lovat att möta upp efteråt och grilla korv till de utsvultna ryttarna och servera morötter till pållarna. Det ska bli spännande att se Felicias reaktion när hon träffar Aladdin. Här hemma så spricker hon upp i ett leende och säger "ess" varje gång hon ser en häst i tidningen och på tv så vi får se om det blir samma reaktion imorgon när hon får träffa dessa vackra varelser i verkligheten.

Inga kommentarer: