fredag 19 oktober 2012

Äntligen börjar de enkla bytena bli enkla

Aladdin gick så bra på träningen i torsdags så det fanns utrymme för lite mer galopparbete också. Först serpentiner, sedan öppnor på medellinjen och därefter enkla byten på diagonalen.

Serpentinerna är vi duktiga på och t.o.m öppnorna kändes ok. Vänster går bättre än höger där jag får in mer huvud och hals än framdel och denna måste jag  jobba mer med. De enkla bytena har i sig inte varit så svåra för oss, men som de otroligt nogranna ryttare vi är i gruppen så vill vi ju få till det perfekt och gärna så de hamnar minst på sjupoängsnivå. Problemet för mig och Aladdin är att antingen blir övergången galopp-skritt för brysk och vi tappar energin alternativt att det blir en lite lam övergång med några travsteg innan skritten.

På träningen kändes det betydligt bättre och med undantag för att vi fick in två-tre stycken travsteg innan skritten lyckades vi klara oss undan taktinslag innan den nya fattningen. En stor framgång för mig och Aladdin som har tragglat detta hur mycket som helst. Helt enkla är de enkla bytena inte ännu, men definitivt betydligt enklare än tidigare. Hängde ni med?

Inga kommentarer: