tisdag 22 januari 2008

Hoppträning igen!

Kändes lite stelare i vänster sidan idag och jag lyckades inte få igenom honom riktigt.. men förvrigt gick det bra. Började med att trava över bommar och hoppa sockerbitstvåkombination i galopp.. supernyttigt för oss, då spänningen släpper lite och han höjer ryggen.
Byggde sen upp en låg trekombination med ett galoppsprång mellan varje hinder. Gick bra och vi fick in jämna galoppsprång genom hela. Det har ju tidigare varit vår akilleshäl.. när det ska vara ett galoppsprång har vi tidigare ridit på två alt 1 1/5 men nu gick det kanon. Höjde sen lite och byggde om så det blev räcke oxer oxer.. jag var lite orolig att han inte skulle rcäka fram till sista men det gick fint.
Hoppade sedan plank och oxer och kändes bra. Kände sinte riktigt lika loss som förra gängen men ändå nöjd då han är vaken, framåt och hoppar riktigt fint. Duktig kille =)

3 kommentarer:

Josefin sa...

Roligt att höra att det går bra för er =) Ska bli spännande att höra hur det går för er på tävlingar framöver!

Johanna sa...

Kul att det går bra! Vad är det för häst som du rider? / Johanna
(ny blogg, johannapajari.blogg.se)

Johanna sa...

Ja det är ju hästen i sig som räknas, hur stammen spelar ju ingen roll om hästen har talang och är trevlig! Jo det går väl rätt bra med min, står väl mest och stampar just nu då han sprängde bakbommen på transporten då vi skulle till kliniken och kastrera han. Nu har transporten frusit fast så vi kan inte ens lastträna så han får några veckor längre vintervila än tänkt. Fast det kan i och ör sig vara bra då han är väldigt sen i utvecklingen. Det är rätt tufft att se hur han har utvecklats bara under den här månaden!! Men vi jobbar på med det vi kan, vi tränar på att visa han för hand och lyfta hovar och sånt =)