tisdag 23 september 2008

Pompeji!

Pompejitemadag på jobbet idag i och med en stora Pompejiutställningen här i stan som eleverna ska besöka framöver, och en lång förberedelse skulle äntligen ge resultat. Hela skolgården var uppbyggd som en enda stor romersk marknadsplats med smedja och olika marknadsstånd med diverse specialiteter. Alla var tidsenligt klädda, såväl personal som lärare. Gladiatorerna var förberedda och gladiatorarenan fixad.

MIn dag började med att vara i stallet vid åtta och fixa till Alddin och mig själv =S Vid kvart i nio kom Helen och Frans och sen begav vi oss av till skolan. Var framme vid halv tio, alldeles perfekt i tid. Hann bli en hel del nervositet innan det var dags för invigning. Vid tio över tio plingade det i mobilen hos chefen och signalen var given. Dags för mig och chefen att rida in på marknaden. Aladdin som redan hunnit tröttna på att behöva ta det lugnt och inte busa var lite logom på tårna och med enhandsfattning och mick i andra handen var det lite pirrigt.
Väl inne på "markanden" skötte sig pållarna kanon. Frans var en riktig klippa när chefen hälsade alla hjärtligt välkomna och berättade lite vem han och jag var (Pompejis borgmästare och fru). Kan ju inte säga att Aladdin var kolugn precis utan han rafsade med hovarna och trippade lite fram och lite bak men med tanke på alla intryck, alla människor (ca 400) och allt runtomkring skötte han sig kanon. Gick bra at snacka i micken trots Aladdins trippande och när vi väl började skritta genom själva markanden coolade han ner sig och gick på lugnt och fint. (tror han gillar att ivsa upp sig för han växte minst två decimeter och blåste upp sig och blev hur maffig som helst =)
På hemvägen tog vi hållet om ÖB, Maxi och Cheapy och där varoutlämning är, tror vi mötte sex lastbilar men Aladdin och Frans var stencoola och de fokuserade mest på att komma till skogen där de hoppades på att få galoppera lite =)(De fick faktiskt ta en liten galopp i skogen också som belöning efteråt)
När Aladdin var avryktad och grejerna fixade så fick han en stor morot och massa pussar sne fick han ut och ta det lugnt i hagen. För en annan var det bara till att ta av den romerska utklädnaden, av med ridkläderna och byta om till normala kläder under och sen utklädnaden över och sen tillbaka till skolan.
Fick många kommentarer om den snygga hästen jag satt på, då myser man <3



(Hmm.. jag red med hjälm hela tiden bortsett från vid invigningen om ni undrar)

2 kommentarer:

ansj sa...

hehe tjusigt! =D skulle haft en damsadel med ;)

Vi har lagt ut annons på lite olika sidor, så får vi se vad det blir för respons =)
Vi har ju ingen jättebråska att bli av med henne egentligen, så det får ta den tid det tar... =)

Josefin sa...

Vilken fin bild, ni ser riktigt häftiga ut! Du har ingen bild på er båda ekipage tillsammans, vore roligt att se =). Tack för senaste kommentaren, jo Milou är verkligen så söt som en hund kan bli =)