söndag 2 november 2008

Tillbaka i Vinslöv!



DÅ är man tillbaka igen efter en härlig vecka på Sicilien. Genomsnittstemperaturen låg på 27 grader och sol =D. Några av dagarna var aningen kyligare och lite molnigare, men som tur var hade vi ändå bokat utflykter de dagarna; till Palermo och sen till Etna/Taormina.
Sicilien var verkligen en upplevelse, en karg och hård ö samtidigt som omgivningarna var vackra och omvälvande. Det jag inte var beredd på (korkat nog) var alla höjdskillnader och trappor.. pust pust... skulle man ta sig ner till vattenrutschbanorna, som mynnade ut i havet, så var det ca 800 m dit.. inga problem dit men efter några timmars badande och springande i trapporna för att åka rutschbanorna var man rätt seg i benen. Vad möts man då av? Jo, insikten att man ska gå tillbaka de 800 m som på hemvägen inte går nerför utan snarare spikrakt uppåt =S Puh.. hade lite träningsvärk de första dagarna.
På måndagen var vi inne i Palermo och innan vi kom dit begav vi oss till katedralen i Monreale. Vilken upplevelse för en annan som är intresserad av historia och religion. Att mötas av en så stor katedral med så mycket utsmyckningar, 2 ton bladguld användes när katedralen byggdes på 1100-talet, är helt storslaget. Hela den bibliska berättelsen är illustrerad på väggarna och dessutom väldigt detaljrikt.
På bilden nedan ser man bland annat Adam & Eva, samt syndafallet:

Palermo var också en upplevelse, främst på grund av den helt galna trafiken... shit vad de kör och tutar gör de konstant!
På tisdagen väntade ytterligare en utflykt nämligen til Etna och den gamla staden Taormina. Etna var spektakulärt, men jag är lite dålig på att uppskatta sådant och blir fort uttråkad. Men visst är vulkanen mäktig. Det gulligaste jag såg på Etna var detta:















SÅ efter en vecka full av inte minst romantik ... så känns det helt underbart att vara hemma igen även om det är jäkligt kallt här hemma.. brrrr....

4 kommentarer:

Mia sa...

Ja det har jag :) Var verkligen jätte roligt att vara där, får se om jag hamnar där så småningom ;P Ni verkar ha haft det riktigt bra också ;D

ansj sa...

Välkommen hem! =D
Hade det gått bra med sebbe då?

Anonym sa...

min bloggis :)

http://alltformangaganger.blogg.se/

Anonym sa...

Ni verkar ju ha haft det helt suveränt. Blir lätt avis när man läser sånt där och vet att man måste skrapa rutan i kylan på bilen imorgon.