måndag 26 oktober 2009

Nu är granen nere!

Ända sen vi flyttade in har vi sagt att den räliga granen på framsidan skulle ner, inte minst för att den kändes oroväckande hög när det har stormat. I helgen blev det så dags. Pappa kom med det tunga artilleriet, lastare, bur, skopa och svärfar tog med sig sin motorsåg och många års kunskap om att fälla träd. Trots en del nervositet runtomkring om huruvida granen skulle falla över huset, in på grannens tomt eller helt enkelt åt helt fel håll så gick allt galant. Granen fälldes och allt gick helt enligt planerna, det ända som hände var att hasseln fick sig en liten törn men varken vårt hus eller grannens hamnade i någon riskzon... puhhh!

Söndagen gick sedan åt till att jämna till och räfsa ut all gjord som vi la på framsidan. Det blir nog riktigt fint till våren när väl gräset tagit sig och det blir grönt och fint. Nästa år är det dags för fällning av tallen på baksidan samt en hel del toppning av det gigantiska körsbärsträdet som vi har.

Lite nöje blev det också igår. Jag och Sebastian åkte ut till I. och lånade Pepsi. Först fick Sebastian rida i paddocken och fortsätta träna på att starta, stoppa och svänga och nu börjar han minsann kunna använda sina skänklar för att få fram henne i skritt. Även om Pepsi är liten så räcker ju inte Sebastians ben så långt ner på sidorna. Efter det så blev det långpromenad i skogen med sällskap, mysigt mysigt. Sebastian njöt i fulla drag.

Felicia blev fem månader igår. Ojojoj vad tiden går fort, tyckte inte det kände som alls längesen sen vi låg på BB. Hon växer så det knakar och är väldigt väldigt social så det flinas och skrattas en hel del. Två mål har bytts ut från ersättning till gröt och riktigt mat och det går bra. Allra bäst gillar hon paradisdesserten :S

Idag är det dags för lite lyxtid för mig. Det blir lite förmiddagsridning på Aladdin när busungarna är hos farmor och farfar och busar.

Inga kommentarer: