onsdag 28 oktober 2009

Den bästa av världar!

Denna tid så tycker jag att dagarna bara flyter på. Man försöker ta tillvara de få solglimtar som lyckas tränga igenom det tjocka molntäcket och man för ett ständigt krig mot tvättkorg, dammråttor och höstlöv. Veckan börjar med måndag men innan man hinner blinka till så är det söndag och en ny vecka börjar igen. Tiden tycks bara rusa iväg utan att man själv hinner med.

Mitt i vardagen kan så en enda dag lysa starkare än någon annan. En dag då man bara stannar upp och njuter av hösten, andas in den friska luften och plötsligt inser hur lycklig man är.

Idag var just en sådan dag!

Björn var pappaledig hela förmiddagen och vi hann med både att städa inomhus, tvätta och fixa lite i trädgården. Det låter kanske inte som några sysslor som direkt berikar en och vanligtvis gör de absolut inte det. Snarare är det just sådana här sysslor som får ens vardag att gå mot det mörkare hållet. Men just idag kändes allt så lätt och känslan av att huset var städat och att klockan inte ens nått fram till lunchtid kändes härligt. Att sedan se sin lilla son oerhört engagerad i lövräfsning och allmän städning av trädgård gör att man blir ännu gladare.

Ofta blir det så att man delar upp sig i familjen, en rent strategisk korrekt uppdelning helt i enlighet med nyttoprincipen. De dagar man släpper det här tänket att vara så effektiv som möjligt och istället njuter och umgås tillsammans medan man gör något nyttigt är härliga. Och just en sådan dag var det idag. Lövräfsning varvades med hopp i löven och lekar som "tagen", fotboll och "under hökens vingar".

När ens trädgård som är breddfylld av blöta, tunga och muggiga löv,med en sliten gräsmatta och en och annan hundbajshög fylls med barnskratt, stim och stoj då kan jag inte annat än hålla med Pangloss i Voltaires Candide; vi lever i den bästa av världar!

1 kommentar:

Josefin sa...

Ja det vore helt fantastiskt! Jag har även läst om resor där man kan få galoppera med zebrahjordar, vilken känsla!!