lördag 14 juli 2012

Mot Vimmerby och Astrid Lindgrens värld

I ärlighetens namn så kan jag inte säga att våra barn har varit överdrivet intresserade av Astrid Lindgrens sagor och figurer. Visst har de tittat på dem och definitivt funnit dem sevärda men i konkurrens med BeyBlade, Turtles och Transformers står de hos Sebbe inte så värst högt i kurs. Ändå bestämde vi i våras att tillsammans med goda vänner besöka Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Varken jag, Björn eller vännerna hade varit där tidigare men hört mycket gott om parken.

När tiden susar förbi kommer den där efterlängtade helgen mycket fortare än man anat och i fredags var det dags att styra bilen mot Vimmerby. Med en resa på ca 3 tim, fika inräknat, var vi på ALV vid halv elva-tiden på fredagen och med en två dagarsbiljett för parken så var det bara till att sätta igång. Redan innan hade vi bestämt oss för att vänta med Ronja Rövardotter-delen samt Bröderna Lejonhjärta till på lördagen. Ett klokt val som gjorde att vi hann med att träffa alla de andra figurerna på fredagen.


Om jag var lite orolig för att Sebastian inte skulle få ut så mycket av parken så försvann min oro ganska så snabbt. Han fick nog ut mest av alla och njöt i fulla drag när han hittade på bus med Karlsson på taket. Även Felicia hade roligt och åkte rutschkana för fulla muggar. För hennes del var Pippi-showen höjdpunkten och även om det var trångt under showen var det stort att få gå in i Villa VilleKulla.

Under dagen fick vi också njuta av husförhöret i Katthult, underhållande musik och sång av Madicken, Elisabeth, Abbe, Oskar och Rasmus på luffen. Berättelsen om Saktkråkan var också fantastiskt välgjord och fin.

Vid 17:30 var vi alla trötta och nöjda för dagen och vi körde vidare mot Lönneberga Vandrarhem där vi hyrt rum. Vid första anblicken var inte boendet precis det som jag förväntat mig men det var ok, varken mer eller mindre. Bortsett från de fruktansvärda knotten blev det en härlig kväll i solnedgången. Klockan 22:00 stöp vi alla i säng och laddade om för dag 2 på ALV.
Bakom vandrarhemmet löpte den omtalade Silverån
Lönneberga Vandrarhem

Inga kommentarer: