måndag 14 juni 2010

Lastning del XII

Återigen var SWAT-teamet inkallat i form av Anso och planen var att ta tjuren vi hornen och dra igen lämmen helt och sen bara hoppas på det bästa. Då han var tämligen cool sist när vi stängde så var jag inte så orolig men kan ju aldrig veta vad de där fyrfotingarna får för sig när det är skarpt läge.

Aladdin gick på, bommen stängdes och lämmen lyftes och spändes utan någon värre reaktion än lite spänning sen stod vi där. För att göra det lite mysigt så vankades det betfor och krafft i släpet och sen var det bara till att vänta på explosionen.. som aldrig kom. Efter 15 min och en aning spänd pålle så var det bara att förbereda för öppning av släpet, det värsta momentet enligt min mening. Även här gick det över förväntan. Vi tog det lugnt och lät honom slappna av ordentligt mellan varje moment för att undvika att han kastade sig ut när bommen togs bort. När Anso väl tagit bort bommen så stod han lugnt kvar och sen backade jag ut honom. Lite väl snabbt gick det så det var bara till att gå på igen och sen backa ut steg för steg.

För tillfället känns det som om man går på små moln och förhoppningen om att komma ut och tävla till hösten känns inte alltför långt bort. Planen är nu att fortsätta stänga och stå där inne samt utsätta honom för lite olika störningar utanför, allt för att förbereda honom för den dagen då vi ska köra en sväng.

Imorgon laddar vi om för fullt, lämnar lastningen en stund och lägger istället fokus på knockoutdressyren som går av stapeln imorgon:)

1 kommentar:

Helen sa...

Håller tummarna för er imorgon!