måndag 15 februari 2010

Bäst på tv just nu...

Det skrala tv-utbudet bjuder inte precis in till några långmaraton i soffan nuförtiden. Kanal 5 kör sin tjatiga serie CSI som har gått alldeles för många säsonger. TV3 lockar med den manschauvinistiska serien 2 1/2 män och SVT har sina vanliga debattprogram som man gäspar med i samma takt som bitska argument flyger.


Absolut bäst på tv är just nu en dokusåpa. En dokusåpa utan utröstningar och skitsnack och som fokuserar på kamratskap och personlig utveckling hos deltagarna, nämligen Ponnyakuten, som visas på barnkanalen. Varje söndag kl 19:00 sitter vi hela familjen och njuter av Tobbe Larssons kunskap, deltagarnas positiva inställning och de underbart vackra naturbilderna.

I förra avsnittet var hoppryttaren Maria Gretzer på besök och gav några av deltagarna en hoppträning, men allra först visade hon upp hur hon brukar arbeta sin fina hingst HipHop och hon tryckte verkligen på vikten av att kunna hantera sin häst på marken innan man kan förvänta sig underverk på hästryggen. Så långt jag har sett av serien så genomsyras allting av just detta, vikten av att kunna hantera hästen på marken. Något som är väldigt grundläggande men alltför ofta glöms bort idag. Det är så lätt att lägga en massa pengar på ny fin utrustning, vassare bett, dyrare foder etc etc, allt för att kringgå och försöka skaffa sig en snabb lösning till de mest elementära problem.

För mig som ridit ett bra tag men fortfarande har massor att lära fungerar serien som en läxa i min egen hantering av hästen samt en inspirationskälla till min egen personliga utveckling i allt som har med hästar att göra. Det är med förväntan och spänning jag ser fram emot kommande avsnitt som finns tillgängligt på svtplay.se nästa måndag.

1 kommentar:

ansj sa...

Ja, den blev ju bättre.. Jag tyckte ju så synd om den stackars tjejen som inte fick följa med till jan brink, men hon fick ju följa med och rida för honom sen istället =)

Tycker dock att det fortfarande saknas säkerhetstänk i vissa delar, men är glad att svt faktiskt gör en sån här satsning! =)

Japp, snart blir det Göteborg! =D