tisdag 9 februari 2010

Efter en lång dag på jobbet finns inget bättre än att sitta upp på hästryggen!

Som alltid på måndagar susade jag ut till stallet efter jobbet. I söndags var jag och Aladdin och trimmade lite på banan. Eller trimmade och trimmade, med 1 1/2 dm snö är det ganska tungt så det blev ett kort pass med tempoväxlingar och lösgörande i både trav och galopp. Efter vintervilan har vi inte riktigt fått till samma lösgjordhet i galoppen som innan jul så nu blev det lite jobb med fattningar och stora volter. Allt som allt och med tanke på underlaget gick det rätt hyfsat.

Igår blev det en tur i Galgbacken och lite nytta hade söndagens arbete på banan faktiskt gjort. Som alltid när man rider ut var det rätt bra tryck i pållen men den där uppdämda energin hade vi arbetat bort på banan så galoppen var riktigt fin. Nu kunde vi ligga på rakspår i skogen och galoppera i tämligen avslappnad galopp i helt ok form, vilket brukar vara ganska svårt ute i skogen. Likaså gick förhållningarna igenom mycket bättre och ridningen blev väldigt angenäm.

Som alltid längtar jag till dressyrträningen på torsdag och då ska vi förhoppningsvis hitta denna känsla i galoppen direkt och inte efter x antal varv på volten.

Inga kommentarer: