onsdag 30 april 2008

Kanonkula!


Skulle ha jobbat idag men är hemma med Sebbe som hostar och snorar... härligt med förkylningar =S

Hoppträning igår och kom till stallet vid en kvart över sex. Fick höra att en viss pålle tagit sig ut ur boxen på morgonen och ätit upp alla andras hästars frukost + sin egen. Snacka om matvrak! Mycket energi till träningen iaf =) På väg till träningen red vi genom skogen som vanligt och där hade någon byggt upp lite pinn- och grenhinder hela vägen. Wolley tyckte det var urläskigt och Alladin var också lite skeptisk men efter lite övertalan så gick de båda över alla "hinderna". Väl framme hjälptes sen alla i gruppen åt att bygga upp hinder på utebanan. Efter lite framridning travhoppade vi sen över två sockerbitshinder på rak linje. Red sen lite lydnadsövningar med trav in galopp över nästa, galopp in avbrott till trav och ny galopp mellan osv. Jättenyttigt för Alladin som brassar på rätt rejält. Red sen i galopp över allt där vi skulle växla antalet galoppsprång mellan 4-7 stycken. Red varannan gång på många och varannan gång på färre för att verkligen få hästarna att lyssna. Alladin var jätteduktig och lyssnade på bra. Byggde sen upp så att sista hindret låg på ca 1 m och sen skulle vi bestämma oss innan exakt hur många galoppsprång vi skulle rida på. Red på sex som jag tyckte var det ultimata för oss och det gick super =D Fick beröm av tränaren som tyckte det gick strålande :)
Fortsatte sen med styrkeövningar och travhoppade fem och en halva upp tom en meter. Har aldrig varit så glad för att rida 5 1/2 gillar inte att travhoppa men på Alladin går det som på räls. Han är så framåt coh positiv så det är bara att rama in och föja med i sprången. Var nöjd med galoppen efter hindrena också idag. Han var rund och fin och reglerbar.. helt annorlunda mot i måndags. Önskar bara att jag kunde rida honom lika bra i galoppen på det vanliga tränsbettet men då blir han så himla stark så på gummipessoat får jag ett helt annat gensvar. Men det komemr nog så småningom får ta lite i taget.
Avslutade sen med att rida tre hinder på en bruten linje. Min ytterskänkel i vänster varv är ju inte så stark så kom lite väl långt ut i svängarna men lyckades ändå få till rätt avsprång och fina språng.
A-L var nöjd över oss idag och tyckte att det gick framåt hela tiden. Precis så känner jag med och det känns underbart att få lite personlig upprättelse efter lång tid av negativ snack. HÄRLIGT!
Valborg ikväll önskar bara att det hade varit lika fint som igår men men grillen är framkörd och vinet står på kylning så det kommer bli en trevlig kväll=)

Inga kommentarer: