onsdag 4 juni 2008

Rund om magen!

Tisdag igår och näst sista hoppträningen för denna terminen. Red Alladin i söndags och då var han som ett tåg, fort skulle det gå hela tiden, pigg som tusan.
Red ner till träningen igår och då kändes han lika pigg och positiv. Väl nere var det osm vanligt varmt som tusan (man ska iofs inte klaga..). Värmde upp på sockerbitshinder på volt först i trav och sen avsaktningar efteråt. Alladin brassade på redan från början och föll i galopp två språng innan småhindrena. La sen ihop till tre sockebritshinde rpå liten volt i galopp, nyttigt för min ytterskänkel. Var ordentligt varma efter uppvärmningen. Fortsatte sen jobba med lydnadsövningar. Hoppade räcke på rakt spår och sedan avsaktning efteråt. Min och Alladins stoppsträcka efter hindret låg på i snitt ca... 30 m... lite bakläxa där.. hmmm... Han bjöd bra på hindret iaf :S Red sen två kombination med samma tanke efteråt och han blev mjukare oh mer uppmärksam efterhand. Var rätt ordentligt svettig efter 30 minuters arbete och lite flåsig. magen har ju blvit en aning rundare sen han började gå på gräs så är ju lite tyngre när han rör sig. Pausade 5 min bara för att kolla att pulsen gick ner på honom. Efter fem minuter var han på gång igen och kändes jättefin. Hoppade kombination och sen oxer med vattenmatta. Ramade in ordentligt idag för att inte ge honom chansen att sticka åt sidan och det hjälpte och fick rejält fina språng över vattenmattan. Red sen lite olika linjer och avslutade med att lägga ihop till bana med 8 språng ca 90 - 95 cm. Blev lite tungt efter halva banan och fick korsgalopp, har märkt att när han börjar bli trött så blir det gärna korsgalopp och helst sen höger galopp som han är starkare i. La en volt för att få balans på honom och hoppade sen resten. Kändes jättefin då och var jättenöjd. Jag och A-L tyckte vi skulle nöja oss där så vi inte körde slut på honom helt. Bättre att sluta än att rida ett varv till och få utbrytningar.
Verkar dock inte bli någon träningshoppning nu på söndag som det var tal om, trist känns som om det varit perfekt läge nu innan Alladins mage blir ännu större =)
Sista dagen på jobbet imorgon, trodde jag. Ser dock ut som att det blir förlängning och ingen kan vara gladare än jag =D

2 kommentarer:

Mia sa...

Ja helt rätt :) Ska åka dit på Ridledarkurs :)

ansj sa...

haha, känner igen gräsmagesyndromet ;) synd att det inte blev någon träningstävling.. jag var in på deras hemsida för ett tag sedan, men hittade ingen info, så det var väl därför då ;)
Kul att du har fått förlängt! =) men är det inte sommarlov nu?