torsdag 9 augusti 2012

OS i london

OS 2012 i London har för hoppningen och dressyren inte varit någon speciell höjdpunkt.

Hopplandslaget drabbades av skador redan innan OS drog igång och reserver fick tas ut. Även under OS fortsatte skadorna; Rolf-Göran Bengtssons Casall fick ett balltramp och därmed rök finalen. Lisen Bratt Fredricson krascahde så olyckligt att hon fick åka till sjukhus och röntgas. Matrix klarade sig som tur var utan några skador och dagen efter så lyckades Lisen B-F ändå bita ihop,kravla sig upp i sadeln och rida runt på endast 8 fel. Snacka om tuffing!!!

 Trots beundransvärda ritter hade Sverige inget att hämta varken i lagfinalen eller den individuella finalen och guldet i lag gick slutligen till England och individuellt knep Steve Guerdat och Nino de buissonnets från Schweiz medaljen.

Även i dressyren har det varit lite stolpe ut och de fantastiska resultaten har uteblivit. De snåla poängen till trots så har jag ändå suttit här hemma i soffan och njutit av Teldes, Wilhelmsons-Silfvén och Kittels fina ritter. Scandics piaff och passage är verkligen fantastiska och jag hoppas verkligen jag får se deras nya kur live i Göteborg i februari och att Scandic inte säljs nu efter OS. Även unge Don Auriello har imponerat stort på mig och med tangerat personbästa i kuren kan man inte annat än vara nöjd över deras insats. Häftigast är dock att se Edward Gal och hans häst Undercover.
 Wow!!! Idag kunde vi alla se att det inte bara var Totilas förtjänst att Edward Gal har personligt rekord i kur. Det är ren magi att se Edward Gal rida. Ett annan ekipage som är fantastiskt att titta på är Charlotte Dujardin och Valegro och om Edward Gal och Totilas sades vara världens vackraste och mest samspelta ekipage när det begav sig har de här hittat sin rättmätiga efterträdare till titeln.

Även om det har varit tunnsått med resultat och medaljer för den svenska ridsporten så här i slutet av OS får vi inte glömma att det började så fantastiskt bra! Sara Algotsson Ostholt och Wega tog hem silvermedaljen i fältävlan och var så bra hela vägen fram till prispallen. Att rida runt halva fälttävlansbanan utan framskor och broddar är en bragd i sig och kunde slutat hur illa som helst. Ännu ett bevis på tuffa tjejer i OS och en oerhörd framgång för ridsporten. Förhoppningsvis så når denna framgång alla politiker och kommungubbar så de öppnar upp ögonen en aning och ser till att ridsporten får sin del av pengakakan. Gärna med lite påslagen ränta för alla de år som vi har fått hålla tillgodo med smulorna från det dignande matbord som fotbollen och övriga "kill-sporter" har kunnat frossa vid.

Inga kommentarer: