söndag 16 september 2012

Tack Martin Widmark och Helena Willis

Det senaste halvåret har vi haft en lång svacka gällande sagoläsningen här hemma. Det har haltat lite och ibland har det blivit någon Disney-bok alternativt "Så gör prinsessor"-böckerna men mer än så har det inte blivit.

Nu har det äntligen vänt och hela familjen ser fram emot vardagskvällarna tack vare Martin Widmarks och Helenas Willis skapelse "Lassemajas detektivbyrå". Vilka böcker! Barnen älskar de spännande intrigerna och de fina illustrationerna och vi föräldrar älskar de alldeles lagom långa kapitlen.

Förra veckan tog vi oss genom Campingmysteriet och jag var tvärsäker på att det Bröderna Bacon som hade stulit kräftorna medan barnen gissade på Tahita. Vem den skyldiga var avslöjar vi naturligtvis inte här utan det får ni läsa själva.

Denna vecka är det "Simborgarmysteriet" som får förgylla de mysiga kvällsstunderna. Därefter får det bli ett besök på biblioteket och fler Lassemaja-böcker. Vilken tur att det har getts ut så många olika titlar i serien så de räcker länge. Förhoppningsvis så klarar vi oss fram till jul. Sen får det bli ny jakt på bra kapitelbokstitlar för barn. Förslag någon?


Inga kommentarer: