lördag 17 december 2011

Grön och grann

Under högtidliga former och Justin Biebers "Mistletoe" i bakgrunden kläddes julgranen igår. Detta året hoppade vi över det traditionella inköpet av Kungsgran och högg (sågade) istället ner en lagom stor gran som stått och skymt grannens trädgårdsland de sista åren. Själva införskaffandet av grannen låter kanske gemytligt men riktigt så var det inte. Fyra personer, mörker, en ficklampa, hällregn och en såg som böjer sig hela tiden...

Då det ofta sker lite slitningar här hemma när granen ska sättas i julgransfoten så bestämde vi oss för att köpa en ny julgransfot modell modernare. Helt enkelt en julgransfot deluxe! Istället för de vanliga "skruvarna" som skruvas så trycker man på en pedal och vips så spänns trådarna åt runt stammen och granen sitter som i ett skruvstäd. Smidigt som tusan. Varken min eller Björns puls hann gå upp innan granen var fastsatt och bara det är värt ett par hundralappar.

Kulor, glitter och ljusslinga kom upp utan några nämnvärda problem och det är lika magiskt varenda gång man för första gången tänder ljusslingan och det glittrar och glimmar i granen. Då är det jul på riktigt och nu står den där. Vår egensågade gran, så grön och grann!

Inga kommentarer: