söndag 11 december 2011

Luciashow HHF

Idag drog jag med hela familjen till att titta på Luciashowen nere på ridklubben. Hässleholms Hästsportförening, Röinge ridklubb, Sösdalaortens ryttarförening och Snapphanebygdens WR hade slagit sina påsar ihop och tagit det bästa från klubbarna och enat i en Luciashow. Ett smart koncept som verkligen bäddade för succé och succé blev det verkligen. 

När vi anlände till ridhuset kvart i tre var nästan hela läktaren full och det bara fortsatte att välla in folk ytterligare i 20 minuter. När alla funnit sig en sittplats drog showen igång och här visades verkligen ridsportens mångfacetterade sida upp. Det var Grand Prix dressyr med Helen P. och fina Lex Normandie , Working Equitation, maskeradhoppning/stafetthoppning med hästar och hundar, voltige mm. och det bästa av allt var att allting flöt på så bra. Ingen dötid lades på att vänta mellan numrena utan allt var genomtänkt och välorganiserat. Dessutom var lussekatterna som det bjöds på förbaskat goda och bara det gör ju att humöret verkligen hamnar på rätt läge. 

Showen avslutades med en four-bar-hoppning där Lina Sjögren på Cardelia vann genom att ta sig felfritt över 177 cm. De hade alldeles säkert kunnat hoppa högre men hinderstöden tog slut helt sonika. Jag och familjen (bortsett från Felicia som mest tjatade om fler pepparkakor) var väldigt imponerade över hinderhöjden.

En show utan lotteri är ju ingen show och vi hade turen att på tre lotter ta hem tre vinster; Fina julkort, presentkort på Ullared och en gigantisk chokladkartong blev utdelningen.

Slutligen vill jag rikta ett stort beröm till alla inblandade i showen - så duktiga ni har varit och vilket slit som måste ha legat bakom. Jag hoppas på att ni känner er taggade av succén som blev ikväll och får energi till att göra det igen nästa år! Vi kommer garanterat!

Inga kommentarer: